En børnebog der har været med til at ændre mit liv

Denne lille bog har været med til at ændre mit liv. Det lyder måske voldsomt, og det er det på en måde også - men på sådan en rigtig god måde!

Jeg har altid vist at jeg var anderledes. Og i næsten lige så lang tid har jeg følt mig forkert - som om jeg ikke rigtig passede ind på denne klode... I mange år troede jeg, at jeg var gået i stykker! Og jeg har brugt mange timer på at granske, hvad det præcis var der var gået i stykker - og hvorfor, og hvordan jeg kunne reparere det igen.

I dag ved jeg, at jeg ikke er gået i stykker - og heller ej var det. Jeg ved, at alt det jeg har oplevet på min vej, har ledt mig på præcis den rejse jeg skulle tage, for at opdage mit eget værd. Det har været en lang rejse hjem i mig selv - en rejse som endnu ikke er slut, og formegentlig heller aldrig gør det. Men lige så stille folder jeg mig ud, som den fantasiske gave jeg er.


Hvem skulle have troet, at en børnebog kunne hjælpe mig på denne rejse? En lille tilfældig børnebog jeg fandt i Canada - som jeg intuitivt vidste at vi skulle købe. På det tidspunkt med min søn for øje - for jeg kunne se og høre, at han trods en alder på kun 3½ år, havde nogle af de samme temaer som jeg. Nemlig at være anderledes og føle sig forkert. Og jeg ville så gerne fortælle ham, at han er helt fantastisk, og lige som han skal være! Jeg ville så gerne, at han forstod det helt ind i sit hjerte. Følte det. Følte sig fantastisk. I stedet for at føle sig "i stykker". Og det kunne denne bog hjælpe med!


Hver gang jeg læste bogen højt for ham, sagde jeg ordene "jeg er fantastik". Og på finurlig vis kravlede de ind under huden på mig selv, selvom jeg sagde dem til ham. Jeg mærkede effekten af ordene inde i min egen krop, og hvordan jeg selv healede en lille smule, for hver gang vi læste den. At nok var jeg anderledes, men ikke forkert.

Og tanken om at oversætte bogen begyndte at vokse i mig. Måske var det en af de gaver jeg skulle bibringe verden?

Jeg begyndte at dykke dybere ned i healingens verden og tilførte bevidsthedsarbejde. Gamle mønstre og begrænsende overbevisninger blev ryddet af vejen - og nogle nye dybere lag så dagens lys. Jeg begyndte at forstå, at alt det sensitive og empatiske i mig, var gaver jeg skulle bruge i denne verden. Ikke noget jeg skulle gemme væk, prøve at beskytte mig i mod, eller løbe fra. Jeg var ikke gået i stykker! Jeg var fuld af gaver...! Sikke en fantastisk - og dyb - erkendelse.


Tanken om at oversætte bogen voksede endnu mere i mig. Jeg havde også erkendt, at vi i høj grad selv er med til at skabe vores eget liv, så jeg vidste at jeg var nød til at handle, hvis det ikke blot skulle forblive en drøm. "Jeg er fantastisk modig" sagde jeg til mig selv hver dag i et par uger, og så skrev jeg til forfatteren og spurgte om jeg måtte oversætte bogen til dansk. Og gæt hvad hun sagde... "Selvfølgelig må du det! Det ville være fantastisk! Der er så mange mennesker der har brug for at høre de ord."


Og nu, mere end ét år efter hendes tilkendegivelse, er denne lille bog blevet en del af mit levebrød. Et år hvor jeg har vekslet imellem comfortzonen og mod, imellem tryghed og frygt, imellem manglende tro på egne evner og passionen for at hjælpe andre. Et år hvor jeg har gravet endnu et lag dybere, forløst endnu flere begrænsende overbevisninger og lært at stole på min intuition. Og et år hvor jeg for alvor har mærket bogens budskab forankre sig dybt i mig.

Nu er det tid til, at den skal ud og forankres i andres liv. For jeg kan høre børnene kalde på bogen. Jeg kan mærke dem! Jeg genkender dem...

8 visninger0 kommentarer

Rosalina kreerer unikke bæredygtige smykker, lynlåshjælpere, børnebøger, børnetøj og kostumer, uden skidt kemi.

  • Facebook
  • Instagram
Rosalinas
V/ Lene Solhøj Simonsen - Holtug Linievej 1 - 4660 Store Heddinge
CVR: 29128626